Höj nivån på barnkalaset

Att ordna ett barnkalas kan vara rena barnleken med rätt tips, rätt vägledning och rätt inställning. Nedan hittar du tips, inspiration och motivation för hur du kan skapa ett riktigt roligt barnkalas.

Oavsett om du är en hejare på att ordna barnkalas eller om du aldrig har gjort det innan så kan det vara bra att börja med att skapa en plan för vad du vill göra. En bra utgångspunkt är att välja ett tema som du vill att kalaset ska ha, ett exempel på det är temat cirkus.

Barnkalas med cirkustema

Ditt tema kan användas för att influera allt på kalaset och det är bara din egen fantasi som sätter gränserna. Med ett cirkustema skulle du kunna ställa upp ett randigt partytält i trädgården, hyra in sockervaddsmaskin, poppa popcorn och servera annan form av festivalmat. Om du har en tillåtande budget kan du dessutom hyra in skådespelare som kan höja stämningen eller varför inte hyra in ponnyridning, akrobater eller liknande som kan ansvara för lekarna. Om du väljer att hyra in olika saker, personer eller tjänster till kalaset kan det vara smart att spara in pengar på annat håll. Exempelvis kan du spara pengar genom att baka din egen tårta, göra dina egna inbjudningar samt att laga maten själv.

Maskeraddräkter

För att göra kalaset ännu mer minnesvärt kan du utifrån temat be gästerna klä ut sig till olika saker. På så vis kan du använda temat både som en mall när du planerar vad du ska servera på kalaset samt som vägledning för gästerna. Ett tema som är lika brett som cirkus är praktiskt eftersom det ofta är enkelt att anpassa både utklädnad, mat och godis efter deltagarnas preferenser. Till exempel är det lätt att hitta allergi-vänliga alternativ för både popcorn, sockervadd och glass. Det är dessutom enkelt att tillverka sina egna kostymer av kläder som du redan har hemma.