Att köpa godis på nätet

Att köpa godis är för många förknippat med att cykla till kiosken på landet, eller att få välja ut en påse på Ica när föräldrarna ändå helghandlade. Numera går dock det mesta att köpa på nätet, så även godis. 

Många vill troligen att även deras barn ska cykla till kiosken på landet, om inte annat så för att fysisk aktivitet tar bort en del av godisets negativa effekter (det är ju inte helt nyttigt med godis). Men det finns många tillfällen då det är praktiskt att köpa godis på nätet istället. Några sajter som är bra att känna till i dessa situationer är de följande:

Godis på nätet

På adressen godispanatet.se ser sortimentet ut ungefär som på vilken lösgodisavdelning som helst. Här hittar man salt sill, Dumle, sura nappar, Brio, Zoo-klubbor och mycket annat. Utbudet är alltså varken bättre eller sämre än någon annanstans. Det som däremot är denna e-butiks USP (Unique Selling Proposition, alltså anledning till att handla just här) är priserna, och möjligheten att köpa hela enkiloslådor. En låda med ett kilo Dumle kostar 169 kronor, och för sex kronor till får man hela 2,3 kg Haribo fruktnappar. För den som ska ha ett stort barnkalas, eller någon annan fest där det kommer att gå åt mycket godis, går det att spara mycket pengar genom att handla här.

USA-godis

Förutom att priserna kan vara lägre ger nätet också aldrig tidigare skådade möjligheter att komma i kontakt med produkter som man aldrig skulle ha fått möjlighet att prova annars. Vill man köpa amerikanskt godis surfar man med fördel in på – ta-daaa! – usagodis.se. I deras sortiment finns kanelgodis som Hot Tamales och Red Hots, olika former av beef jerky (kanske inte ”godis” i strikt bemärkelse men men…) och naturligtvis Oreos och Twinkies. Oavsett var man bor i Sverige kan man nu köpa dessa godsaker.

Amerikanska Jelly Beans formade som glasstrutarCoolstuff

Sajten coolstuff.se kallar sig ”Sveriges prylmecka”, och säljer saker som strumpor som ser it som skor, tofflor som man kan värma i mikron, ett magnetiskt armband som kan hålla spik på plats när man snickrar hemma, och en sushi-bazooka. De har även en hel del godis i sitt sortiment, och det rör sig inte om Hemkola och Ferrari-bilar med hallonsmak. Istället säljer de Jelly Beans med habanero-smak, karameller med baconsmak, och människohjärtan av gelé. Dessutom finns ett flertal roliga godisautomater i olika storlek.