Alla måste gå till tandläkaren

Finns det något bättre här i världen än färsk, svenskt lösgodis? Såklart inte! I alla fall inte om man frågar riktiga godisgrisar, som kanske dessutom har varit dumma nog att bosätta sig utomlands. För även om det finns lösgodis här och var i världen, så går det absolut inte upp emot hur det är här i Sverige, så är det bara! Dessvärre så kan man inte riktigt vräka i sig hur mycket som helst för det, eftersom godis trots allt påverkar vår mun och våra tänder, och vi bör helt enkelt ta det lugnt. Visst finns det de som löper större risk för att få hål i tänderna än andra, men alla måste vi ta hand om oss själva. Såhär skriver man om det på op.se:

Orättvist men inte helt ologiskt, enligt tandläkare Christina Fahlvik Planefeldt.
– De barn som inte får hål i tänderna har helt enkelt ett annat naturligt försvar, säger Christina Fahlvik Planfeldt. Men misströsta inte. Du kan faktiskt hjälpa till att bygga upp ditt barns försvar mot karies genom att se över måltidsvanor och tandborstrutiner. Eventuellt kan du också behöva öka motståndskraften ytterligare mot karies med extra flour, säger Christina Fahlvik Planfeldt. (Läs resten av artikeln här).

Men bara för att man kanske är en av dem som har fått bra gener när det kommer till tänder, så betyder det absolut inte att man kan skippa tandläkaren, tvärt om! Det går att hitta tandvård i Stockholm till bra pris, så att alla kan kolla sina tänder regelbundet. För det är alltid det bästa!